Laserrengöring

En renare och effektivare metod för industrirengöring

Laserrengöring är en innovativ, ren och miljövänlig metod som används för att effektivt avlägsna rost, olja, fett, sot, vaselin, fläckar med mera från många olika typer av ytor, tex. trä, gummi, plast, sten eller glas.
Metoden används även med fördel för rostborttagning på större eller mindre metallföremål.

Med laserteknik kan ytan rengöras effektivt oberoende om materialet är poröst, böjt, blankt, grovt, räfflat, målat eller korroderat.
Med lasern kommer man åt ytor man inte kommer åt med andra metoder och man kan också behandla endast delar av ett föremål med en precision som inte är möjlig med traditionella metoder, utan att skada ytorna runt om. Med hjälp av laserrengöring åstadkommer man en matt fästyta färdig för ytbehandling.

Miljövänligt och effektivt

I motsats till traditionella metoder som blästring med sand, torr is, soda, eller mekanisk rengöring är laserrengöring vibrationsfri, orsakar minimalt med oljud, damm eller värme, vilket leder till bättre arbetsmiljö och mindre miljöpåverkan. Eftersom man inte behöver täcka in omgivningen och skydda den från damm, och eftersom rengöring med laser påverkar ytan minimalt utan hjälp av kemikalier, är den här metoden ett överlägset alternativ även för känsliga objekt eller miljöer med känslig utrustning.

Den mobila 200 W fiberlasern som InConClean använder sig av är bland de med högsta kapaciteten på den finska marknaden i dagsläget. Den är säker och riskfri att använda och har god precision.
Den kan användas både inom industrin, men också till mindre, privata projekt.
Apparaten kräver endast 230 VAC eltillförsel.

Boka tid för konsultering